Arranquem la 9ª Edició de Curt Creixent!

El festival obri la seua novena edició de la mà d’Abel Guarinos, director de l’Institut Valencià de Cultura; Carlos Madrid, director de Cinema Jove; la responsable de Curt Creixent, Daura Martí, i els ponents de la primera jornada.

Durant aquesta edició, les jornades se centraran en l’etapa de preproducció i producció, i exploraran com fer que els projectes de curtmetratge siguen més viables, factibles, atractius i sostenibles

En l’obertura de Curt Creixent, el director general del IVC, Abel Guarinos, ha declarat que “les trobades del curtmetratge no sols han aconseguit en la novena edició el màxim de participants inscrits de la seua història, sinó també la més àmplia participació internacional de professionals del sector del curtmetratge, amb noms tan destacats com el francés Florián Fernández, que és coordinador d’Indústria del Festival de Cannes, o Jaime E. Manrique, que és el director del prestigiós Festival Internacional de Curts de Bogotà Bogosohorts, un dels més importants en el seu gènere a Llatinoamèrica. I tot amb els objectius de fer que també el curtmetratge valencià i els seus artífexs siguen coneguts i reconeguts a l’estranger, i de propiciar eines per a fer-lo possible”.

Curt Creixent s’ha iniciat amb una sessió explicativa sobre el mercat del curtmetratge del Festival de Cannes, a càrrec de Florián Fernández, coordinador d’Indústria del festival francés.

La segona sessió ha sigut dedicada a la presentació de laboratoris i mercats internacionals amb la participació de Jaime E. Manrique (Bogoshorts), Aitor Arenas (Emergent! Cinema Lab), Carolina López (IncubatorAnimac) i Reyes Revilla (SEMILLERI FICX-Gijón), moderats per Esther Cabero.

A la vesprada s’han dut a terme les primeres sessions de ‘pitching’ de projectes de curtmetratges i les trobades ‘one to one’ entre productors i directors. La jornada ha finalitzat amb la presentació en sessió privada, davant familiars i equips dels curtmetratges, del catàleg ‘Curts 2023 vol. 2’, una selecció de curtmetratges valencians promoguts pe l’Institut Valencià de Cultura en festivals.

La programació de les activitats i projeccions del dimarts 27 i el dimecres 28 de juny pot consultar-se en ací.