Epíleg de la novena edició de Curt Creixent

Curt Creixent, Trobades del Curtmetratge, ha celebrat amb gran èxit la seua novena edició del 26 al 28 de juny a València, consolidant-se una vegada més com un dels esdeveniments més destacats en l’àmbit a la Comunitat Valenciana. Organitzat per l’Institut Valencià de Cultura i emmarcat en Cinema Jove, la trobada va reunir professionals i estudiants del curtmetratge en un espai d’aprenentatge i intercanvi d’idees.

Durant tres dies intensos, Curt Creixent es va convertir en el punt de trobada d’experts en el camp del curtmetratge, els quals van compartir els seus coneixements i experiències amb els assistents. L’enfocament principal d’aquesta edició va ser l’etapa de preproducció i producció, oferint als participants eines i estratègies per a fer que els seus projectes siguen més viables i atractius per al públic i els inversors.

El programa de Curt Creixent va incloure una àmplia gamma d’activitats, com ara presentació de projectes, taules formatives, màster class, trobades one-to-one, sessions de debat, tallers i projeccions. Destacats ponents de renom internacional es van sumar a l’esdeveniment, compartint la seua experiència amb els assistents. Florian Fernández, Coordinador d’Indústria del Festival de Cannes, va oferir una pràctica màster class sobre el mercat del curtmetratge en aquest prestigiós festival. Ana Camacho, sòcia i productora en Tarunfa Films, va impartir una sessió explicativa sobre la preparació d’un dossier de projecte de curtmetratge, donant consells pràctics per a obtenir ajudes públiques i participar en mercats i incubadores. D’altra banda, Paloma Andrés Urrutia (Mrs. Greenfilm) va dirigir un taller sobre sostenibilitat, en el qual es van identificar els impactes ambientals que poden produir els projectes audiovisuals, proposant mesures per a mitigar-los.

Un dels moments destacats de Curt Creixent va ser la presentació dels pitch dels projectes i curtmetratges seleccionats per aquesta edició, en els quals van rebre el feedback i assessorament d’un jurat professional. Després de la deliberació del mateix, Alejandra Mora (Quatre Films), en representació del jurat, va lliurar el diploma al millor projecte de curtmetratge a “La luminosa”, de Manuel Omonte. D’altra banda, Francesc Felipe, director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, va lliurar el diploma al millor curtmetratge en postproducció a “Sempre plou quan no fan escola”, de Carolina Gómez.

La trobada va comptar amb la participació d’estudiants i professionals del sector del curtmetratge, oferint un espai de networking i aprenentatge conjunt. Els assistents també van tenir l’oportunitat de gaudir de les projeccions de curtmetratges del festival convidat d’aquesta edició, Bogoshorts, un reconegut esdeveniment anual de curtmetratges a Bogotà, Colòmbia.

Curt Creixent, Trobades del Curtmetratge, agraïx la col·laboració d’Emergente Cine Lab i Bogoshorts, així com el suport d’À Punt. A més, l’esdeveniment va comptar amb el finançament de l’Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA), amb el recolzament de la Unió Europea i el Pla de Recuperació.

Així doncs, la novena edició de Curt Creixent arriba al seu fi. Des de l’organització, ens acomiadem amb la satisfacció d’haver contribuït al creixement i desenvolupament del curtmetratge, oferint un espai enriquidor per a la formació i promoció de nous talents en la indústria audiovisual. Ens veiem l’any que ve!