Curt Creixent presenta una mostra dels millors curtmetratges colombians en col·laboració amb el festival Bogoshorts.

Els assistents a la novena edició de Curt Creixent tindran l’oportunitat de gaudir d’una selecció de curtmetratges presentats en l’aclamat festival Bogoshorts, celebrat anualment a Bogotà, Colòmbia.

L’esdeveniment comptarà amb la projecció de la selecció de cinc curtmetratges. Entre ells es troba “Bebé” de Cristina Sánchez, en el qual la protagonista, Nina, lluita per encaixar en la seua nova família, però la seua inseguretat i la relació tensa amb el seu pare la porten a descobrir una faceta desconeguda de si mateixa en l’aniversari de la seua germana. També viatjarem amb la xicoteta Ilinana en “Arena” de Rossana Montoya, mentre la xicoteta enfronta la mort del seu pare i emprén un viatge per carretera per regar les seues cendres, reconstruint-se al costat de la seua germana major.

A més, s’exhibiran “La Sixtina” de Juan Camilo Fonnegra, un curtmetratge de 8 minuts i 13 segons que desafia els límits de la creativitat visual mitjançant l’experimentació en stop motion, així com “Paloquemao” de Jeferson Cardoza Herrera, que ens submergeix en un món de vampirs sedents a Bogotà després del desmantellament de la xarxa de tràfic de sang de la ciutat. Finalment, però no menys important, “Bajamar” de Juana Castro i “Todo incluido” de Duván Duque ens faran reflexionar sobre els ideals de l’amor i les relacions familiars.

BOGOSHORTS no és només un festival, sinó també una plataforma que impulsa nous creadors a Colòmbia i Amèrica Llatina. Amb 20 anys d’experiència, s’ha consolidat com l’esdeveniment més gran dedicat al curtmetratge al continent. A més, el festival és qualificador per als premis Oscar i Goya, la qual cosa demostra la seua rellevància a nivell internacional.

El programa curat per BOGOSHORTS per a Curt Creixent ressalta la qualitat i diversitat del curtmetratge colombià. Aquestes produccions han estat aclamades en festivals de renom com Clermont, Toronto, Tribeca i Fantasporto, demostrant l’impacte i el reconeixement que han aconseguit a nivell internacional.

La projecció de curtmetratges tindrà lloc dimarts 27 de juny a les 20h en La Filmoteca València.